Øen  |   Organisations- og foreningsliv  |   Forsamlingshus  |   Opslagstavlen

Æsken

Æsken er en butik, der forhandler kunsthåndværk, håndarbejde og forskellige, kulinariske specialiteter fra øen.

Butikkens indehaver fortæller:

”Lysten til at bruge hænderne til noget kreativt ligger vel i mine gener. Jeg voksede op på Alrø, hvor min far var præst 1947-1964. I skolen blev vi undervist og inspireret af Johanne Liboriussen, en gæv kone fra øen, og Mor, der syede alt vort tøj, fulgte interessen op derhjemme med passende opgaver, og jeg fik lov til at sidde ved symaskinen.

I mit arbejdsliv som lærer underviste jeg mest i dansk og tysk; men af og til stod der også håndarbejde på mit skema.

Da jeg blev pensioneret i 2004, flyttede min mand og jeg tilbage til min hjemegn, og jeg fik lyst til at åbne en sommerbutik, hvor jeg kunne sælge ikke blot mine egne produkter, der efterhånden hobede sig op i skufferne, men også mange andre smukke ting, som dygtige kunsthåndværkere i området laver. Efter at have haft butik forskellige steder på Alrø, åbnede der sig en fantastisk mulighed: Påskegårdens indehavere, Bente og Kurt Jensen, besluttede at sætte mejetærskeren ud og indrettede i stedet et dejligt, lyst forretningslokale i deres lade. Der er frit udsyn over marker og hav til Hjarnø, Æbelø og Fyn.”

Æsken har nu sit blivende sted dér. Der er åbent i de 3 sommermåneder, og i sommerens løb arrangeres der kurser i forskellige, gamle håndværk, f.eks. pileflet, papirfremstilling, patchwork, ikonmaleri, filtning, spinding og hækling.

Man kan læse mere på butikkens hjemmeside: www.aesken-alroe.dk, hvor man også kan se tidspunkter og få praktiske oplysninger om de kurser, der tilbydes.

Æskens adresse: Alrøvej 316. Tlf.: 86371326.

Inge Kjær Nielsen